jún
2

Már egy ideje szemezgetek az újburgonyával, dehát ugye eddig nem volt túl olcsó. Mivel az ára most már szinte megegyezik a régi krumpliéval, úgy döntöttem inkább abból vásárolok. Bizton állíthatom, nem bántam meg! Általában az elsőként vásárolt újburgonyából petrezselymes pirított krumpli készül nálunk, de ma szakítottam a hagyományokkal. Íme az eredmény:

Tepsis krumpli recept:

Hozzávalók 4 személyre: 1,5 kg burgonya, 3 nagyobb fej hagyma, 8 db csirkeszárny

Elkészítése: Első körben a sütőt  bekapcsolom 200 fokra. Az újkrumplikat én nem szoktam hámozni, csak egy új mosogatószivacs dörzsis részével átmosni. Egy tepsit kikenek olajjal, beleteszem a megmosott krumplikat, megsózom és összeforgatom. A hagymákat megpucolom, karikára vágom, kettőt összekeverek a burgonyákkal. A csirkeszárnyakat alaposan megmosom, sültcsirke fűszersót dörzsölök beléjük, ráteszem a hagymás krumplira, majd a maradék hagymakarikával beborítom. A tepsire alufóliát teszek, és beteszem az előmelegített sütőbe. Kb 1 órára teljesen magára hagyom, hat főjön/ süljön a saját levében. 1 óra után leveszem a fóliát és még kb 15 percet sütöm, hogy szépen megpiruljon. Utána lehet is tálalni.

Ez a vacsora 700 ft-ba került és mindenki degeszre ette magát. Még maradt is egy kicsi.

TIPP: Nem muszáj hússal készíteni ezt az ételt. Ha van otthon virsli, főzőkolbász, szalonna, kolbász, gomba, azokkal is nyugodtan helyettesíthető. De a tepsiben sült hagymás krumpli önmagában is nagyon finom. Esetleg egy kis reszelt sajt rá? 

Ti hogy szoktátok készíteni?

A bejegyzés trackback címe:

https://fozzunkasemmibol.blog.hu/api/trackback/id/tr862051866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása