jún
4

Mikor csak úgy ennék valami finomat, édeset, akkor sokszor alug jut eszembe valami, amit hipp- hopp el tudnék készíteni. Annyira egyszerű és kézenfekvő ez a finomság, hogy sokszor nem is jut eszembe. Mi is ez? Nem más, mint a ...:

PUDING

Receptet szerintem teljesen feleslege írnom, hiszem a pudingporos tasak hátulján mindig feltűntetik. De csak a tisztesség kedvéért mégis: :)

Hozzávalók: 0,5 l tej, 1 zacskó pudingpor, 3-5 ek cukor

Elkészítés: Az edénybe beleöntöm a pudingport és a cukrot, majd fokozatosan felöntöm tejjel, miközben folyamatosan csomómentesre keverem habverővel. Ezután addig főzöm, amíg besűrűsödik, majd kis tálkákba öntöm és alaposan kihűtöm.

Változatos, mert nagyon sokféle ízben kaphatók pudingporok, így nincs olyan érzésünk, hogy mindig ugyanazt esszük. Tálalási módja is rendkívül változatos. Tálalhatjuk:

  • tejszínhabbal
  • friss gyümölcsökkel
  • befőttel
  • kekszdarabkákkal
  • babapiskótával
  • aszalt gyümölcsökkel
  • csokidarabkákkal
  • és még nagyon sok mindennel, amit szeretünk, ami eszünkbe jut, vagy éppen ami van otthon......

A bejegyzés trackback címe:

https://fozzunkasemmibol.blog.hu/api/trackback/id/tr62057306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

f Szilvi 2011.03.27. 11:05:51

Néha kukoricakeményítőt vagy burgonyakeményítőt használok pudingpor helyett. Ilyenkor persze kell ízesítés, pl karob, vanília, kókusz, mogyoró stb.
süti beállítások módosítása