jún
7

Nagyon sokszor előfordul, főleg a nagy nyári forróságban, hogy hiába iszunk vizet, egszerűen nem oltja a szomjunk. A boltban kapható üdítők elég drágák és teli vannak mesterséges anyagokkal. Nagyon jó alternatívát jelenthet a:

Limonádé:

Nagyon egyszerű, semmilyen ördöngősség nincs benne, mégis sokszor mostoha szerep jut a limonádénak. Pedig a gyerekek is nagyon szeretik!

Hozzávalók: cukor, citrom vagy citromlé, víz

Elkészítése ízlés szerint történik. Mindenki másképpen szereti. Van aki édesen, van aki savanykásan. Én 1,5 liter vízhez 4 ek cukrot és fél citrom kifacsart levét teszem, ezt jól összekeverem és lehűtöm. Nagyon jó hűsítő a forró napokon.

Változatok:

  • citromos víz: ha nem akarsz felesleges kalóriákat bevinni a szervezetedbe, akkor már az is változatosságot hoz, ha vizedet citrommal ízesíted
  • természetesen édesítőszerrel is elkészíthető
  • ha citrom helyett naranccsal készíted, akkor máris egy más ízvilágba csöppensz
  • ha szereted a szénsavas italokat, szódával is készítheted

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fozzunkasemmibol.blog.hu/api/trackback/id/tr602064220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

f Szilvi 2011.03.27. 11:01:41

Nagyon finom ital. Pici rózsavíz kiegészítéssel is ittam már. Mennyei! :)
süti beállítások módosítása