jún
7

Ma megint ott ácsorogtam a konyhában, forgolódtam és tanakodtam, hogy mégis mi legyen a vacsora. A paradicsomleves ütős ötletnek tűnt, de valahogy nem volt az igazi. Megint a tészta lett a befutó. Ez a szósz egyszerű, gyors, finom és az egész vacsora kb 500 ft-ba kerül. Mi is ez a finomság?:

Hamis vadas spagetti tésztával:

Hozzávalók 4 személyre: 0,5 kg spagetti tészta (vagy épp amilyen van otthon), 3 szál sárgarépa, fél csirkemell, 1 kis doboz tejföl, cukor, só, mustár, babérlevél

Elkészítése: A sárgarépát megpucolom, a reszelő nagylyukú oldalán lereszelem. A csirkemellet kis kockákra vágom. A tésztát felteszem főni, és amíg elkészül, addig összeállítom a szószt. 2 evőkanál cukrot kevés olajon megkaramellizálok, majd hozzáadom a lereszelt sárgarépát és megpárolom. Mikor a répa megpuhult, a csirkemellet is hozzáteszem és együtt pirítom. Öntök hozzá annyi vizet, hogy ellepje. A fűszerek hozzáadása ízlés szerint történik. Ami kell hozzá: só, mustár, 1 babérlevél. Érdemes kóstolgatni közben, mert a karamellizált cukor miatt édes az alap, így erősebb fűszerezésre van szükség. A csirkemell hamar elkészül, így nem kell sokáig főzni. Mikor már kész, tejfölös habarással sűrítem be. Én spagetti tésztával szoktam tálalni és az egész család nagyon szereti.

Holnap pedig jöhet a paradicsomleves.  

A bejegyzés trackback címe:

https://fozzunkasemmibol.blog.hu/api/trackback/id/tr952064138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MLindi 2010.07.20. 10:18:31

Szia,

Nagyon tetszik a receptötleted.
Azt szeretném kérdezni, hogy a karamellizálást addig folytatom, míg folyékony lesz teljesen a cukor és úgy teszem bele a sárgarépát?

Köszönöm :)

dansom 2010.07.20. 12:12:36

Szia!
Igen, addig kell folytatni, amíg a cukor felolvad, folyékony lesz és megbarnul. Ezután jöhet a reszelt sárgarépa. :)
Ha kipróbálod, írd majd meg hogy ízlett!
Andi

Vivi Kerekes 2012.12.07. 13:56:35

Szia
Nagyon jó ez a recept. Egyszerű és nagy szerü.

Vivi
süti beállítások módosítása