jún
11

Fánk

Címkék: olcsó fánk élesztő | Szerző: dansom | 9:26 pm

Igazából nem tudom, hogy mégis mire gondoltam, mikor 35 fokban nekiálltam a fánksütésnek, de végülis az eredmény kifejezetten jó lett. A recept pedig a következő:

Fánk:

Hozzávalók: 60 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 2 tojás, 3,5 dl tej, 10 dkg cukor, csipet só, olaj a sütéshez

Elkészítés: Az élesztőt egy kis cukros tejben felfuttatom. A lisztet tálba töltöm, közepébe egy kis mélyedést készítek. Ebbe öntöm a felfuttatott élesztőt, a 2 tojást, a cukrot, csipet sót és a maradék tejet, majd jól kidagasztom. Célszerű dagasztókaros robotgéppel, mert az nagyban leegyszerűsíti a munkát. Gyúródeszkára borítom a masszát, majd egy kiscit még átgyúrom. Ha túl laza lenne a massza, akkor még egy kis liszttel megdúsítom. Egy konyharuhával letakarva kelesztem 20-30 percet. Ezután kinyújtom kb 1 cm vastagra és pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Serpenyőben felhevítem az olajat (bő olajban kell sütni). Mielőtt az oalba beteszem a fánkpogácsákat, a közepébe mélyedést csinálok. Nagyon hamar megsül, szinte pillanatok alatt. 

Rengeteg fánk lesz belőle, úgyhogy ha csak magatoknak készítenéd, elég a fele is.

Tálalási javaslat:

  • pudinggal
  • porcukorral
  • fahéjas porcukorral
  • lekvárral
  • gyümölccsel
  • befőttel

Ti mivel szeretitek a legjobban a fánkot?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fozzunkasemmibol.blog.hu/api/trackback/id/tr222075072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása