A paradicsomlevessel sok gond nincs. Nem kell hozzá halomnyi hozzávaló, nem kell órákat ácsorogni a konyhában mire elkészül, és nem utolsó sorban nem kell rá vagyonokat költeni.
Paradicsomleves
Hozzávalók: 1 dob (500 g) passzírozott paradicsom, 1 kis fej hagyma, só, cukor, tészta, liszt
Elkészítése: 2 evőkanál lisztet olajon megpirítok, majd beleöntöm a passzírozott paradicsomot és felöntöm vízzel. A hagymát megpucolom, egészben beledobom a levesbe, hogy együtt főjjön. Sózom, cukrozom (mi édesen szeretjük). Kb 15 perc főzés után mehet is bele a tészta. Nálunk szigorúan csak betűtésztát lehet tenni a paradicsomlevesbe. Múltkor megpendítettem a fiúknak, hogy másféle tésztát raknék bele és általános felháborodás lett a vége. :)
TIPP:
- lehet készíteni sűrített paradicsomból, hámozott paradicsomból (összetumixolva), házilag eltett paradicsomléből, friss paradicsomból is
- ha valaki szereti, tehet bele zellerzödet, szárat is
- természetesen bármilyen tészta megteszi levesbetétnek. Anyósomtól azt hallottam, hogy régen ők grízgombóccal készítették.
Utolsó kommentek