jún
21

Borsóleves

Címkék: leves olcsó gyors borsó cukorborsó | Szerző: dansom | 9:18 am

Borsóleves recept:

Hozzávalók: Kb. 0,5 kg borsó (friss vagy mirelit), leves tészta, fűszerek (só, ételízesítő, pirospaprika)

Elkészítés: A borsót előkészítem, kevés olajon elkezdem pirítani gyakori kevergetés mellett. Kb 10 perc után szórok rá egy kiskanálnyi pirospaprikát és átkeverem. Utána felöntöm vízzel, megfűszerezem. Addig főzöm, míg a borsók megpuhulnak. Ha kész, beleteszem a tésztát és készre főzöm.

Mivel sok cukorborsó van benne és én tésztát is sokat teszek bele, ezért nagyon kiadós, így önmagában is megállja a helyét a vacsoránál. Finom, könnyű, gyorsan elkészíthető leves.  

A bejegyzés trackback címe:

https://fozzunkasemmibol.blog.hu/api/trackback/id/tr352097302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ilyen nincs! 2011.06.09. 18:05:19

Ez is finom igy, de én vajon szoktam megpárolni és 10 per után petrezselyem zölddel együtt piritom kicsit meg no és persze szórok rá egy evőkanálnyi lisztet is. Azután felöntöm vizzel teszek bele egy evőkanál cukrot, kis sárgarépát is vékony szeletekre vágva, aztán húsleves kockát vagy delikátot. Mikor már majdnem készen van szaggatok bele nokedlit és kb 1 dl tejjel még felrottyantom.
süti beállítások módosítása