A szomszédomtól kaptam ezt a receptet. Ma kaptam finom, érett sárgabarackokat és mindenképp ki akartam próbálni. Meg is főztem és valami fantasztikus lett! Íme a recept:
Sárgabarack krémleves:
Hozzávalók: kb 1 kg puha, érett sárgabarack (kimagozva, meghámozva), 1 cs pudingpor, 1 kis pohár tejföl, cukor, fahéj
Elkészítése: A megtisztított sárgabarackot feldaraboljuk, egy lábosba tesszük, és felengedjük vízzel (kb 1,5 l). Teszünk hozzá cukrot (ízlés szerint, a barack érettségétől is függ), egy teáskanál fahéjat. Mikor megfőtt, leturmixoljuk a gyümölcslevest. A pudingport kikeverjük egy kis vízzel és besűrítjük a levest vele, majd a tejfölt is elkeverjük benne egy habverő segítségével. A kész levest alaposan lehűtjük és hidegen tálaljuk.
Tipp:
- Minél érettebb a sárgabarack, annál kevesebb cukor kell bele és annál könnyebb vele dolgozni
- Akár frissítőként is fogyasztható.
- Ha ünnepibbé szeretnénk varázsolni, akkor egy adag tejszínhabos tehetünk bele, aminek a tetejét megszórjuk fahéjjal.
- Tejföl helyett joghurtot vagy tejszínt is használhatunk.
- Pudingpor helyett liszttel vagy keményítővel is sűríthetjük.
Utolsó kommentek