júl
21

A szomszédomtól kaptam ezt a receptet. Ma kaptam finom, érett sárgabarackokat és mindenképp ki akartam próbálni. Meg is főztem és valami fantasztikus lett! Íme a recept:

Sárgabarack krémleves:

Hozzávalók: kb 1 kg puha, érett sárgabarack (kimagozva, meghámozva), 1 cs pudingpor, 1 kis pohár tejföl, cukor, fahéj

Elkészítése: A megtisztított sárgabarackot feldaraboljuk, egy lábosba tesszük, és felengedjük vízzel (kb 1,5 l). Teszünk hozzá cukrot (ízlés szerint, a barack érettségétől is függ), egy teáskanál fahéjat. Mikor megfőtt, leturmixoljuk a gyümölcslevest. A pudingport kikeverjük egy kis vízzel és besűrítjük a levest vele, majd a tejfölt is elkeverjük benne egy habverő segítségével. A kész levest alaposan lehűtjük és hidegen tálaljuk. 

Tipp:

  • Minél érettebb a sárgabarack, annál kevesebb cukor kell bele és annál könnyebb vele dolgozni
  • Akár frissítőként is fogyasztható.
  • Ha ünnepibbé szeretnénk varázsolni, akkor egy adag tejszínhabos tehetünk bele, aminek a tetejét megszórjuk fahéjjal.
  • Tejföl helyett joghurtot vagy tejszínt is használhatunk.
  • Pudingpor helyett liszttel vagy keményítővel is sűríthetjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fozzunkasemmibol.blog.hu/api/trackback/id/tr332167278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása