Sajtos- tejfölös palacsinta
Hozzávalók: 0,5 kg liszt, 3 tojás, 1 dl olaj, só, víz, 1 nagy dob tejföl, kb 20 dkg sajt
Palacsinta tészta: Egy tálba teszek kb 0,5 kg lisztet, 1 tk sót, 3 tojást, 1 dl olajat. Folyamatos kevergetés mellett felöntöm vízzel. Érdemes gépi habverővel simára keverni, mert így jóval gyorsabban kész lesz. Fél óra pihentetés után újra átkeverem és higítom, ha szükséges. Akkor jó az állaga, ha a forró palacsintasütőben nagyon jól terül a tészta. Kisütöm a palacsintákat. Egy tepsit kivajazok, vagy olajjal vékonyan kikenek. A sütőt előmelegítem kb 200 fokra. A tejfölt megfűszerezem (só, fokhagyma, zöldfűszerek, bors, ki mit szeret), a sajtot lereszelem. Mindegyik palacsintát megkenem tejföllel, szórok rá sajtot és feltekerem őket egyesével. A tepsibe teszem a kész palacsintákat, a tetejüket megkenem tejföllel, a maradék sajtot rászórom és a forró sütőben összesütöm.
Utolsó kommentek