sze
17

Sajtos-tejfölös palacsinta

Címkék: palacsinta | Szerző: dansom | 1:13 pm

Sajtos- tejfölös palacsinta

Hozzávalók: 0,5 kg liszt, 3 tojás, 1 dl olaj, só, víz, 1 nagy dob tejföl, kb 20 dkg sajt

Palacsinta tészta: Egy tálba teszek kb 0,5 kg lisztet, 1 tk sót, 3 tojást, 1 dl olajat. Folyamatos kevergetés mellett felöntöm vízzel. Érdemes gépi habverővel simára keverni, mert így jóval gyorsabban kész lesz. Fél óra pihentetés után újra átkeverem és higítom, ha szükséges. Akkor jó az állaga, ha a forró palacsintasütőben nagyon jól terül a tészta. Kisütöm a palacsintákat. Egy tepsit kivajazok, vagy olajjal vékonyan kikenek. A sütőt előmelegítem kb 200 fokra. A tejfölt megfűszerezem (só, fokhagyma, zöldfűszerek, bors, ki mit szeret), a sajtot lereszelem. Mindegyik palacsintát megkenem tejföllel, szórok rá sajtot és feltekerem őket egyesével. A tepsibe teszem a kész palacsintákat, a tetejüket megkenem tejföllel, a maradék sajtot rászórom és a forró sütőben összesütöm. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fozzunkasemmibol.blog.hu/api/trackback/id/tr342303022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

takacsveca93 2019.07.13. 20:18:46

Vidéken kocsi nélkül picit nehéz, sajna nekem nincs kocsim, a család pedig nincs itt :D Úgyhogy abból élek, amit itthon találtam, pont megvan minden ehhez a recepthez hálistennek. www.ujsagomat.hu/lidl/akcios-ujsag-csutortoktol-11-07-2019/ akciókat szoktam nézni azért, hátha Pesten érdemes befutnom vhova vásárolni
süti beállítások módosítása