Ezt a receptet a nagypapámtól kaptam. Régen, mikor csak liszt és zsír volt a kamrában és nem volt mit enni, gyakran készítették ezt a pogácsát, mert ehhez nem is kell már. A végeredmény nem fog hasonlítani a puha, foszlós, élesztős pogácsához, de én nagyon szeretem. Egy bögre meleg kakóval pedig akár reggelire vagy vacsorára is kínálhatjuk.
Sós pogácsa:
Hozzávalók: 0,5 kg liszt, 3 ek zsír, 2 kk só, 1 kk pirospaprika, víz (én mondtam, hogy nem is kell már hozzá!:))
Elkészítése: A lisztet tálba szórjuk, a zsírt belekanalazzuk és összemorzsoljuk a liszttel. Mikor jól eldolgoztuk, beleszórjuk a sót, pirospaprikát és elkeverjük. Annyi vizet adunk hozzá, amennyivel össze tudjuk gyúrni. MIkor kész, pogácsákat formázunk a tésztából és zsírozott tepsibe tesszük. A tetejét bevagdossuk és mehet is a 200 fokra előmelegített sütőbe, kb 20 percre.
Hamar kész van és nagyon olcsó. Ez az adag kb 100 ft-ból megvan (és már a villanyszámlát is belekalkuláltam!).
Ha kipróbálod, kérlek írd meg hogy ízlett!:)
Utolsó kommentek