Sokszor állok a nyitott hűtőajtó előtt tanácstalanul, hogy már megint mit főzzek, nincs itthon gyakorlatilag semmi. Mindig csak az a pár recept jut eszembe elsőként, amit már rengetegszer készítettem. Sokszor kérdezem kétségbeesve a barátokat, szomszédokat, hogy: "Nálatok mi lesz a vacsora? " Sokszor el is megy a kedvem a főzéstől (pedig főzni imádok!). Aztán vacsora előtt fél órával valahogy mégis elkezdem egymáshoz pakolni azt a kevés hozzávalót és összeáll a vacsora. Egyszerű, gyorsan elkészíthető ételek, melyek egy kis változtatással, kreativitással mégsem azt az érzést keltik, hogy már megint ugyanazt kell ennünk.
Sok hasznos tippet, ötletet, receptet találhatnak azok, akiknek hasonló problémát okoz a "mit főzzek már megint?" kérdés, amivel nap, mint nap szembesülünk.
És akkor elsőként a család egyik kedvenc receptje:
Olasz paradicsomos tészta:
Mi nagyon szeretjük az olasz konyhát. Rendkívül jól variálható, ízletes, gyorsan elkészíthető ételek, amik még a pénztárcánkat is kímélik. Ez az étel még 500 Ft-ba sem kerül és bőven elég egy 4 fős családnak.
Hozzávalók:
0,5 kg spagetti tészta (de gyakorlatilag bármilyen alakú megteszi, mi a durum tésztát szeretjük), 1 doboz paradicsom konzerv, 3 nagyobb fej hagyma, fokhagyma, bazsalikom, só, babérlevél, oregánó
Elkészítés:
A hagymákat kis kockákra aprítom. Wokba, vagy más magasabb falú edénybe olajat teszek, belerakom a hagymakockákat és közepes hőmérsékleten üvegesre párolom. Közben felteszem a tésztának a vizet egy kis sóval és olajjal forralni. Mikor a hagyma már alaposan összefonnyadt, hozzáadom a leturmixolt vagy összenyomkodott paradicsomot és ugyanannyi vizet. Jól elkeverem, teszek bele egy babérlevelet, sót, zúzott fokhagymát vagy fokhagymaport, jó sok bazsalikomot, oregánót. Szépen lassan összefőzöm. Közben a forrásban lévő vízben készre főzöm a tésztát. Ha kész van, a leszűrt tésztát hozzáadom a mártáshoz és óvatosan összekeverem.
Célszerű tálalás előtt kb 10 percet állni hagyni, hogy a tészta is átvegye a mártás ízét. Természetesen lehet külön is tálalni a tésztát és a mártást, de ha összekeverjük akkor nem áll fenn az a lehetőség, hogy az egyik hamarabb elfogy a másiknál.
Ha van otthon sajt, akkor ráreszelve még finomabb ízhatást érhetünk el.
Utolsó kommentek