máj
31

Miért is?

Címkék: olcsó gyors paradicsom tészta | Szerző: dansom | 11:27 pm

 

Sokszor állok a nyitott hűtőajtó előtt tanácstalanul, hogy már megint mit főzzek, nincs itthon gyakorlatilag semmi. Mindig csak az a pár recept jut eszembe elsőként, amit már rengetegszer készítettem. Sokszor kérdezem kétségbeesve a barátokat, szomszédokat, hogy: "Nálatok mi lesz a vacsora? " Sokszor el is megy a kedvem a főzéstől (pedig főzni imádok!). Aztán vacsora előtt fél órával valahogy mégis elkezdem egymáshoz pakolni azt a kevés hozzávalót és összeáll a vacsora. Egyszerű, gyorsan elkészíthető ételek, melyek egy kis változtatással, kreativitással mégsem azt az érzést keltik, hogy már megint ugyanazt kell ennünk.

Sok hasznos tippet, ötletet, receptet találhatnak azok, akiknek hasonló problémát okoz a "mit főzzek már megint?" kérdés, amivel nap, mint nap szembesülünk.  

És akkor elsőként a család egyik kedvenc receptje:

Olasz paradicsomos tészta:

Mi nagyon szeretjük az olasz konyhát. Rendkívül jól variálható, ízletes, gyorsan elkészíthető ételek, amik még a pénztárcánkat is kímélik. Ez az étel még 500 Ft-ba sem kerül és bőven elég egy 4 fős családnak.

Hozzávalók:

0,5 kg spagetti tészta (de gyakorlatilag bármilyen alakú megteszi, mi a durum tésztát szeretjük), 1 doboz paradicsom konzerv, 3 nagyobb fej hagyma, fokhagyma, bazsalikom, só, babérlevél, oregánó

Elkészítés:

A hagymákat kis kockákra aprítom. Wokba, vagy más magasabb falú edénybe olajat teszek, belerakom a hagymakockákat és közepes hőmérsékleten üvegesre párolom. Közben felteszem a tésztának a vizet egy kis sóval és olajjal forralni. Mikor a hagyma már alaposan összefonnyadt, hozzáadom a leturmixolt vagy összenyomkodott paradicsomot és ugyanannyi vizet. Jól elkeverem, teszek bele egy babérlevelet, sót, zúzott fokhagymát vagy fokhagymaport, jó sok bazsalikomot, oregánót. Szépen lassan összefőzöm. Közben a forrásban lévő vízben készre főzöm a tésztát. Ha kész van, a leszűrt tésztát hozzáadom a mártáshoz és óvatosan összekeverem.

Célszerű tálalás előtt kb 10 percet állni hagyni, hogy a tészta is átvegye a mártás ízét. Természetesen lehet külön is tálalni a tésztát és a mártást, de ha összekeverjük akkor nem áll fenn az a lehetőség, hogy az egyik hamarabb elfogy a másiknál.  

Ha van otthon sajt, akkor ráreszelve még finomabb ízhatást érhetünk el.

A bejegyzés trackback címe:

https://fozzunkasemmibol.blog.hu/api/trackback/id/tr172046549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása