A gyümölcsleves fantasztikus. Nem csak finom étel, hanem üdítő frissítő is. Rendkívül sokféle változata létezik. Készíthető friss vagy fagyasztott gyümölcsből, de akár befőttből is. Én ezt készítettem a héten:
Gyümölcsleves:
Hozzávalók: Kb 1 kg vegyes gyümölcs (meggy, barack, alma volt az enyémben), 1 vanília pudingpor, tejföl, citrom, cukor, szegfűszeg, fahéj
Elkészítése: A gyümölcsöket megmosom, kimagozom, felaprítom és felteszem hideg vízben főni. Teszek hozzá pár darab szegfűszeget, egész fahéjat, ízlés szerint cukrot és citromkarikákat vagy citromlevet. Mikor megfőttek a gyümölcsök, a pudingport kikeverem egy kis vízzel és besűrítem vele a levest. Egy kis doboz tejfölt egy tálba teszek, kézi habverővel elkeverem, adok hozzá egy kis levest és simára keverem. Így nem csapódik ki a levesben a tejföl, hanem szépen eloszlik benne. Már csak ki kell hűteni és megenni. :)
Tipp:
- Miután elkészítettük a levest, le is lehet turmixolni. Így magunkkal vihetjük dolgozni, kirándulásra vagy bárhová is egy üvegben és csak elő kell venni, ha egy kis finom ízre vágyunk. :)
- Tejföl helyett joghurtot vagy tejszínt is lehet belerakni.
- Pudingpor helyett sűríthetjük liszttel, keményítővel vagy pürésített gyümölcsökkel is.
- Tálaláskor egy kis tejszínhabbal is felturbózhatjuk.
- Akár nagyobb adagot is elkészíthetünk, mert ilyen hőségben jólesik csak előkapni a hűtőből és főzés nélkül meg is van a finom étel.
Ti hogy szeretitek a gyümölcslevest?
Utolsó kommentek