júl
16

Este grillparty lesz nálunk, így nem akartam túlaggódni az ebéd- kérdést. Mivel a gyerekek itthon vannak, azért mégiscsak készítenem kellett valamit, ezért találtam ki ezt a kreációt.

Sült zöldségek joghurtos öntettel:

Hozzávalók (1 személyre): 3 db közepes burgony, 1 fej hagyma, 1 kis cukkini (vagy egy nagy cukkiniből 3-4 szelet), 1 natúr joghurt, fokhagyma, só

Elkészítése: A zöldségeket megpucolom, kb 0,5 cm vastagra felkarikázom. Egy nagyobb serpenyőbe kevés olajat teszek és megsütöm a zöldségeket. Amíg azosülnek, gyorsan összekeverem az öntetet. A joghurtot megsózom, beleteszek egy gerezd zúzott fokhagymát, esetleg egy kis frissen őrölt borsot és alaposan összekeverem. Amíg a zöldségek sülnek, addig az ízek összeérnek. Mikor kész a sütés, tányérba teszem a zöldségeket és meglocsolom a fokhagymás joghurttal. Kb 15 perc alatt megvan mindennel együtt.

Tipp:

  • Akár köretként is tálalható.
  • Húsimádók süthetnek hozzá pár karika kolbászt, vagy egy pár virslit is.
  • Friss zöldségekkel még finomabbá és változatosabbá tehetjük.
  • Joghurt helyett tejfölt is lehet rátenni.
  • A zöldségek helyettesíthetők, vagy akár le is cserélhetők benne. Süthetünk akár gombát, sárgarépát, padlizsánt, póréhagymát, tököt, paradicsomot, paprikát, stb. Ki mit szeret, vagy éppen mi van otthon.
  • Aki a pikáns ízeket szereti, pár karika almával is kipróbálhatja.

Te kipróbáltad a receptet? Hogy ízlett? Milyen zöldségekkel készítetted?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fozzunkasemmibol.blog.hu/api/trackback/id/tr522155511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása