Este grillparty lesz nálunk, így nem akartam túlaggódni az ebéd- kérdést. Mivel a gyerekek itthon vannak, azért mégiscsak készítenem kellett valamit, ezért találtam ki ezt a kreációt.
Sült zöldségek joghurtos öntettel:
Hozzávalók (1 személyre): 3 db közepes burgony, 1 fej hagyma, 1 kis cukkini (vagy egy nagy cukkiniből 3-4 szelet), 1 natúr joghurt, fokhagyma, só
Elkészítése: A zöldségeket megpucolom, kb 0,5 cm vastagra felkarikázom. Egy nagyobb serpenyőbe kevés olajat teszek és megsütöm a zöldségeket. Amíg azosülnek, gyorsan összekeverem az öntetet. A joghurtot megsózom, beleteszek egy gerezd zúzott fokhagymát, esetleg egy kis frissen őrölt borsot és alaposan összekeverem. Amíg a zöldségek sülnek, addig az ízek összeérnek. Mikor kész a sütés, tányérba teszem a zöldségeket és meglocsolom a fokhagymás joghurttal. Kb 15 perc alatt megvan mindennel együtt.
Tipp:
- Akár köretként is tálalható.
- Húsimádók süthetnek hozzá pár karika kolbászt, vagy egy pár virslit is.
- Friss zöldségekkel még finomabbá és változatosabbá tehetjük.
- Joghurt helyett tejfölt is lehet rátenni.
- A zöldségek helyettesíthetők, vagy akár le is cserélhetők benne. Süthetünk akár gombát, sárgarépát, padlizsánt, póréhagymát, tököt, paradicsomot, paprikát, stb. Ki mit szeret, vagy éppen mi van otthon.
- Aki a pikáns ízeket szereti, pár karika almával is kipróbálhatja.
Te kipróbáltad a receptet? Hogy ízlett? Milyen zöldségekkel készítetted?
Utolsó kommentek